Jag har länge drömt om den dagen då vi kan säga "kommer ni ihåg när man dog av cancer?" Jag tror att de flesta längtar till den dagen, men vad gör du för att vi ska komma dit? Jag har bestämt mig, jag vill göra skillnad! 

En helg i Maj kommer jag gå 6 mil genom Boston i något som heter Walking for breast cancer. Alla deltagare ska samla ihop minst $1800 dollar som kommer gå till något liknande den svenska bröstcancerfonden. Pengarna kommer inte bara att gå till forskning, utan hjälper även kvinnor som blivit drabbare att få en bättre vardag, och för att förhindra andra kvinnor att drabbas. 
 
Cancer är något som alltid berör mig. Det jobbiga med cancer är att om en person drabbas, drabbas även alla anhöriga med. Det är vanligt att tänka "det händer inte mig", men det kan det visst göra. Jag vill vara med och hjälpa de kvinnor och deras anhöriga som har blivit drabbade, men även för att framtiden ska bli ljusare. Jag vet att chansen är väldigt stor att någon i min omgivning en dag ska få beskedet att de har cancer. Även om den personen är jag själv, min mamma, min bästa vän eller en dag min dotter, vill jag kunna veta att jag har gjort vad jag kunnat för att bekämpa sjukdomen. 
 
Jag brukade alltid tänka "100 kronor kan väl inte göra någon skillnad". Jag vet att det är många som tänker så, och ni har FEL. Tänk om varje person i Sverige skulle ge fem kronor. Fem kronor är ingenting, du kan inte ens köpa ett frimärke för den summan idag. Men tänk om alla skulle ge fem kronor var, då skulle vi helt plötsligt ha samlat ihop mer än 45 miljoner kronor. Så ja, din gåva räknas. 
 
Måste du verkligen köpa en ny tröja att fylla ut garderoben med? Eller skulle du kunna skänka de 250 kronorna till att göra världen lite bättre? Istället för att köpa chips och dipp till fredagsmyset kanske du kan bidra med de 50 kronorna så att en liten flicka kan få spendera helgen hemma istället för i en sjukhussäng? Det spelar ingen roll hur mycket ni väljer att skänka, men snälla, hjälp till att försöka få ett slut på den hemska sjukdomen en gång för alla. 
 
Gå in på den här länken: 
http://info.avonfoundation.org/goto/tanyaberggren